Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

9 Φεβρουαρίου :   Ημέρα Ασφαλούς   Διαδικτύου




Σήμερα οι μαθητές της Στ' τάξης συμμετείχαν στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με θέμα " Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021". Ενημερώθηκαν και κατέγραψαν τις εντυπώσεις και τις γνώσεις που αποκόμισαν από την εκδήλωση.



Σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να ενημερώνονται, να επικοινωνούν, να μορφώνονται και να διασκεδάζουν. Τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού, οι άνθρωποι είναι πολλές ώρες στο διαδίκτυο, γι’ αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί.           

Ντιντέμ, Μπερρά, Γκιοζδέ, Γελίς τάξη Στ’


Το ίντερνετ έχει πολλά θετικά στοιχεία. Μπορούμε να ενημερωθούμε, να επικοινωνήσουμε εύκολα και γρήγορα με τους φίλους μας. Να χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να διασκεδάσουμε παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, ακούγοντας μουσική ή βλέποντας βίντεο. Όταν τα σχολεία είναι κλειστά μπορούμε να κάνουμε τηλεκπαίδευση, να αναζητούμε πληροφορίες και ακόμη να κάνουμε αγοραπωλησίες.

Εϊμέν, Σεμίχ, Ιμπραχήμ, Μπουράκ τάξη Στ’




ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Μπορεί να μας κλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα, να μας κάνουν bulling, να κολλήσουμε ιούς στον υπολογιστή μας. Επίσης αν παίζουμε πολλές ώρες, μπορεί να χαλάσουν τα μάτια μας και να έχουμε προβλήματα στον σκελετό μας. Τέλος, υπάρχει παραπληροφόρηση και δεν πρέπει να πιστεύουμε όλες τις ειδήσεις.

Φουρκάν, Ουσκάν, Εμπράρ, Αλή τάξη Στ’

Η πολύωρη χρήση του διαδικτύου προκαλεί εθισμό. Οι άνθρωποι γίνονται αντικοινωνικοί και δεν ζουν την πραγματική ζωή.

Μπερρά τάξη Στ’

Συχνά στο διαδίκτυο υπάρχει εκφοβισμός και μερικά κορίτσια δέχονται bulling. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να αποπλανήσουν παιδιά.

Ντιντέμ τάξη Στ’    


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Να μην μπαίνουμε σε άγνωστες ιστοσελίδες, να μη δίνουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, να μην ανεβάζουμε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μην επικοινωνούμε με άγνωστους ανθρώπους και να μην παίζουμε παιχνίδια με βία.

Χασάν, Ερέν, Γιουκσέλ, Μπουράκ τάξη Στ’

Στο ταξίδι μας στο διαδίκτυο χρειαζόμαστε ασφάλεια, κριτική σκέψη, προσοχή και περιέργεια για γνώση.

Μπερρά τάξη Στ’

Όταν παίζω στο διαδίκτυο έχω ενθουσιασμό και χαρά. Όμως  είμαι προσεχτικός και δεν μπαίνω σε άγνωστες ιστοσελίδες.

Φουρκάν τάξη Στ’



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου