Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΓΓΙΤΗ, ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ




























Ο δεύτερος σταθμός μας ήταν στο σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη. Αριστερά και δεξιά από το ποτάμι θαυμάσαμε τα καταπράσινα δέντρα. Εκεί είχε δύο γέφυρες και σκάλες. Τις ανεβήκαμε και φτάσαμε στο σπήλαιο.
Μελέκ Καραμπατζάκ, Ε' τάξη

'Εξω από το σπήλαιο ήταν πανέμορφα! Είχε ένα ορμητικό ποτάμι και καταπράσινα δέντρα. Όταν μπήκαμε στο σπήλαιο, νόμιζα ότι ζω ένα όνειρο! Μέσα είχε πολύ κρύο. Η ξεναγός μάς είπε ότι χειμώνα - καλοκαίρι έχει 16βαθμούς Κελσίου. Μέσα στα νερά είδαμε να κολυμπούν ψάρια. Δεν μπορέσαμε όμως να δούμε νυχτερίδες. Με λίγα λόγια ήταν φανταστικά, σαν να είσαι σε όνειρο!
Γκοντζά Χασάν, Ε' τάξη

Η ξεναγός μάς είπε ότι το σπήλαιο έγινε από τις βροχές. Τα ψάρια που κολυμπούσαν ήταν άσπρα. Ήταν παράξενο να είσαι τόσα μέτρα κάτω από τη γη!
Ρεϊχάν Μολλά, Ε΄τάξη

Εμένα μου άρεσαν οι σταλακτίτες που κρέμονταν μέσα στο σπήλαιο.
Ντιντέμ Καδήρ, Ε' τάξη

Στο σπήλαιο του Αγγίτη είδαμε μικρά ψάρια. Είχε πολλούς σταλακτίτες. Ένας μεγάλος σταλακτίτης έπεσε κάτω πριν από χιλιάδες χρόνια. Δεν μπορέσαμε να φωτογραφίσουμε τους σταλακτίτες, αλλά είδαμε φωλιές νυχτερίδων. Η ξεναγός μάς μίλησε για το σπήλαιο και φύγαμε εντυπωσιασμένοι.

Ουμράν Χασαντζίκ, Ε' τάξη
Όταν αρχίσαμε να μπαίνουμε στο σπήλαιο, φοβόμουν πάρα πολύ για να μην πέσει κάτι από τα πράγματά μου στο ποτάμι. Περάσαμε από τη γέφυρα. Εκεί μία ξεναγός μάς μίλησε για το σπήλαιο. Υπήρχαν πολλές φωλιές νυχτερίδων.Ήθελα να φωτογραφίσω τους σταλακτίτες, αλλά η ξεναγός είπε ότι είναι απαγορευτικό. Στο ποτάμι κολυμπούσαν πολλά ψάρια. Εντύπωση μου έκαναν οι μεγάλοι σταλακτίτες.

Κουρτ Χουσεΐν Εσρά, Ε' τάξη
Μόλις μπήκαμε στο σπήλαιο, η ξεναγός άρχισε να μας μιλάει. Μας είπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε φασαρία. Μετά τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στην ξεναγό. Το σπήλαιο ήταν πολύ ωραίο! Έχει μήκος 10χμ., αλλά εμείς προχωρήσαμε μόνο 500μ. Μετά μόνο οι σπηλαιολόγοι μπορούν να προχωρήσουν, γιατί δεν έχει πολύ οξυγόνο. Μετά γυρίσαμε πίσω και βγήκαμε στο φως της ημέρας.

Ιμπραχήμ Κουρτ Χουσεΐν, Ε' τάξη




























1 σχόλιο: